אדישות בזוגיות

אדישות בזוגיות – איך להתמודד עם בן זוג אדיש 

שמירה על זוגיות בריאה ומספקת דורשת מאמץ ותקשורת מתמדת. עם זאת, כאשר אחד מבני הזוג הופך אדיש, הדבר עלול ללחוץ על מערכת היחסים ולגרום למצוקה רגשית. כמטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת וותיקה, נתקלתי לא אחת במצבים של אדישות בזוגיות ובהשפעתם על מערכות יחסים.  

מרגישים עומד מולכם גבר אדיש או אישה אדישה? רוצים להבין איך להתמודד עם בן זוג אדיש או איך להתמודד עם בת זוג אדישה? כדאי לכם להמשיך ולקרוא את המאמר הבא. 


המשמעות של אדישות יתר במערכת יחסים זוגיות

אדישות יתר במערכת יחסים זוגית היא מצב שבו אחד מבני הזוג, או שניהם, חשים חוסר עניין או אכפתיות כלפי בן/בת הזוג, רגשותיו, צרכיו ורצונותיו. סימנים של בן זוג אדיש  או בת זוג אדישה עשויים לכלול התנהגות מזלזלת, חוסר אמפתיה ותקשורת מינימלית. בין היתר, גורמים כמו קונפליקטים לא פתורים, מתח או בעיות אישיות יכולים לתרום לאדישות בשותפות.

אם כן, מצב של אדישות יתר בזוגיות יכול להתבטא בדרכים הבאות:

  • חוסר תקשורת: הימנעות משיחות עמוקות, חוסר שיתוף ברגשות ומחשבות, ותגובות קצרות וענייניות.

  • חוסר אינטימיות: ירידה בחשק המיני, הימנעות ממגע פיזי וחוסר חיבה.

  • חוסר עניין משותף: חוסר רצון לבילוי משותף, חוסר עניין בפעילויות שבעבר נהנו מהן יחד, ותחושת ריחוק וניתוק.

  • התמקדות בעצמי: העדפה לבלות זמן לבד, עיסוק בתחביבים אישיים וחוסר נכונות להשקיע זמן ומאמץ בקשר.

  • הזנחה: חוסר תשומת לב לצרכים הרגשיים והפיזיים של בן/בת הזוג, חוסר עזרה במשימות יומיומיות וחוסר התחשבות ברגשותיו.

 אדישות יתר יכולה להיגרם מגורמים שונים, לרבות:

  • שחיקה זוגית המובילה לתחושת שגרה, שעמום וחוסר התחדשות בקשר.

  • חוסר התאמה שמקורו בהבדלים עמוקים בצרכים, ברצונות ובערכים בין בני הזוג.

  • קונפליקטים לא פתורים בין בני הזוג כמו כעסים, טינות ומתחים שלא טופלו לאורך זמן.

  • התמודדות עם קשיים אישיים של בן או בת הזוג, כגון לחץ בעבודה, מחלה, משבר רגשי או אבל, שיכולים להוביל להזנחה של הקשר.

  • בגידה או חוסר נאמנות הגורמים לפגיעה קשה באמון, שיכולה להוביל לאדישות וריחוק.


התמודדות עם בן זוג אדיש

אדישות יתר היא תופעה מדאיגה שיכולה להוביל לפירוק הקשר, לכן חשוב להבין איך להתנהג עם גבר אדיש או איך להתנהג עם אישה אדישה. המפתח לשינוי נשען על תקשורת, הכוללת הבעת רגשות כמה שיותר כנה ופתוחה של הצד האחד, ועידוד הצד האדיש להתנהלות דומה. גם הצבת גבולות והבעת צרכים אישיים יכולים לעזור ליצור דינמיקה תומכת והדדית יותר, וחשוב לזכור כי עימותים ומריבות לרוב רק ירחיקו עוד יותר בן זוג אדיש.

בנוסף, במקרים רבים פנייה לעזרה ותמיכה מקצועית, כגון טיפול או ייעוץ, יכולה לספק תובנות חשובות וליצור את השינוי המיוחל ביחסים. הטיפול מסייע להבין את הסיבות להתנהגות האדישה של בן הזוג, ועוזרת לצד השני להבינו ולחוש כלפיו אמפתיה.


כלים לטיפול באדישות בזוגיות

התשובה לשאלה איך להתמודד עם בן זוג אדיש מתחילה בטיפול עצמי. לשם כך, קחו לכם זמן להעריך את הצרכים והרגשות שלכם וכך תבינו יותר טוב את עצמכם. בנוסף, בניית אינטימיות רגשית וחיבור באמצעות פעילויות משותפות ותקשורת פתוחה, יכולה לעזור לגשר על הפער שנגרם על ידי אדישות. למשל, צאו לבילוי זוגי רומנטי, סעו לטיול בטבע, לכו ביחד לסדנא בתחום שמעניין את שניכם, וכדומה.

מעבר לכך, חשוב לבצע  הערכה מחדש של מערכת היחסים ולהבין איך תרצו שחייכם ייראו בעתיד. כל זאת ועוד כדאי לבצע עם ליווי של מטפלת זוגית שתסייע בהבנת והבהרת היבטים אישיים וזוגיים.

בכל מקרה, חשוב להבין כי התמודדות עם בן זוג אדיש דורשת סבלנות, הבנה ותקשורת יעילה. על ידי מתן עדיפות לכבוד הדדי, אמפתיה ורווחה אישית, תוכלו לצלוח את אתגרי האדישות ולטפח מערכת יחסים בריאה ומספקת יותר. וזכרו, פנייה לעזרה ותמיכה הינה צעד יזום לקראת פתרון קונפליקטים וחיזוק קשרים רגשיים. 

למידע נוסף על התייחסות לאדישות בזוגיות וקבלת ליווי מקצועי, הנכם מוזמנים ליצור קשר איתי בטלפון 052-2331225 

השאירו פרטים ואצור קשר בהקדם

שינוי גודל גופנים
מוזמנים ליצור איתי קשר